Eindejaarstips

Wij geven MKB ondernemers elk jaar fiscale eindejaarstips

Eindejaarstips van A4 Accountancy

Het eind van 2023 is in zicht. Kijk je terug op een goed jaar? Zie je verbeterpunten voor volgend jaar? De decembermaand is het moment om alvast de balans op te maken. Vanuit A4 Accountancy noemen we een aantal punten waar je als MKB ondernemer wellicht mee te maken hebt op dit moment en waar we je graag bij helpen deze maand:

  • Dividend uitkeren? Houd dan rekening met het tarief aanmerkelijk belang dat nu nog 26,9% is, maar straks stijgt naar 33% voor grotere uitkeringen. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
  • De werkkostenregeling, afgekort WKR. In onze vorige post vertelden we over het benutten de vrije ruimte. Vragen over de WKR? Laat het ons weten.
  • Op 31 december is het eerste toetsmoment van de Wet Excessief Lenen. In ons bericht van januari dit jaar lees je over de nieuwe regels. Onlangs is nog bekend geworden dat de drempel in 2024 verlaagd wordt van € 700.000 naar € 500.000. Overweeg je te gaan aflossen? Neem contact met ons op voor advies.
  • Heb je plannen om nog te gaan investeren? Profiteer dan van de optie willekeurig afschrijven en laat je goed informeren.
  • Heb je een zogenoemd pensioengat en wil je deze ruimte graag benutten? Let dan op, want er is nu extra ruimte om pensioen te storten met fiscaal voordeel in de inkomstenbelasting. Waar je voorheen nog maximaal 13,3% van de grondslag mocht storten, is dit nu 30%. Er spelen nog meer factoren een rol en daar helpen we graag bij.   

Kansen voor jou als ondernemer

Mocht je meer informatie willen over een bepaald onderwerp, kun je fiscaal advies gebruiken of zou je willen overstappen naar ons accountantskantoor? In dat laatste geval geven wij nog als laatste tip mee, 1 januari is een goed overgangsmoment. Komend jaar verwelkomen wij weer een aantal nieuwe klanten die we gaan begeleiden op financieel gebied, bij fiscale vraagstukken of met advies over financieringen of investeringen.

Ons klantenbestand is uiteenlopend. We staan bekend als een professioneel accountantskantoor dat heldere taal spreekt en zo efficiënt mogelijk werkt. Wij begrijpen jouw onderneming, je risico’s, maar vooral je kansen.

Contact opnemen

Laat gerust je gegevens achter op onze website of stuur ons een email met je vraag. De maand december staan we je graag te woord om jou en je bedrijf een frisse start te kunnen laten maken in 2024. Maak een afspraak met Ardy Jansen of Arné Rietveld van A4 Accountancy & Advies op ons kantoor in Bodegraven.

A4 Accountancy & Advies in Bodegraven